top of page

Κορίτσια στην προεφηβεία; Σίγουρα θα χρειαστείτε αυτό το βιβλίο!


Αν έχεις κορίτσι στην προεφηβεία σίγουρα θα χρειαστείς αυτό το βιβλίο! Όπως ήδη ξέρεις οι αλλαγές που έρχονται σιγά-σιγά είναι πολλές. Ίσως να έχεις ήδη ξεκινήσει να βλέπεις αλλαγές στο σώμα της κόρης σου, στη διάθεση της, στον τρόπο που ζητά περισσότερη ανεξαρτησία ή που διαχειρίζεται τα συναισθήματα της. Προφανώς έχει ξεκινήσει και αυτή να βλέπει τις ίδιες αλλαγές και ίσως κάποιες την τρομάζουν.


Σύμφωνα με τους ειδικούς, η προεφηβεία είναι μια περίπλοκη περίοδος όπου τα παιδιά μας ενώ δείχνουν να μην μας θέλουν και πολύ τριγύρω τους, στην πραγματικότητα μας έχουν περισσότερο ανάγκη από πριν. Γιατί; Για να τα ηρεμήσουμε σε όλες αυτές τις αλλαγές που τους συμβαίνουν, να τα αγκαλιάσουμε, να τα κατανοήσουμε, να είμαστε παρόντες και διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή για συζήτηση. Σε πολλά θέματα μάλιστα, πέρα από την αγκαλιά μας, θα χρειαστούν και την καθοδήγηση μας.


…και όπως ήδη θα θυμάσαι από τη δική σου προεφηβεία και εφηβεία, η περίοδος ήταν ένα θέμα που σε άγχωνε. Πότε θα έρθει; Πώς θα είναι; Γιατί αλλάζει το σώμα μου; Πώς με βλέπουν τώρα τα αγόρια; Τι θα γίνει αν όταν είμαι αδιάθετη λερωθώ με αίμα; Θα φαίνεται ότι φοράω σερβιέτα; Ένα χάος μέσα στο μυαλό μας! Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι τότε δεν υπήρχαν και πολλά βιβλία να μας βάλουν στο κλίμα, οπότε μέναμε στις πληροφορίες που είχαμε πάρει από τη μαμά ή τις φίλες μας, οι οποίες τις περισσότερες φορές ήταν ελλιπείς ή απλά περιείχαν μόνο τα απολύτως απαραίτητα!


Τα πράγματα όμως έχουν πλέον αλλάξει! Τι λες λοιπόν να εξασφαλίσεις ότι η κόρη σου θα μάθει τα πάντα για την περίοδο με έναν σύγχρονο και ταυτόχρονα αστείο τρόπο, ώστε να μην αγχωθεί καθόλου; Ότι πέρα από τις πληροφορίες που θα τις δώσεις εσύ, θα έχει και έναν σύμμαχο-οδηγό όπου θα βρει απαντήσεις σε κάθε τι που την απασχολεί αλλά ντρέπεται να σε ρωτήσει ευθέως;


Σου βρήκαμε τον πιο «φρέσκο», συμπεριληπτικό και χαριτωμένο οδηγό που θα μάθει με έναν μοναδικό τρόπο όλα τα απαραίτητα στην μικρή σου που μεγαλώνει.


Το βιβλίο «Καλώς ήρθες στην περίοδο σου» είναι εδώ για να λύσει στο εφηβάκι σου όλες τις πιθανές απορίες, να το βοηθήσει να κατανοήσει την περίοδο του, αλλά και να του μάθει τι να κάνει! Βασικά θα λέγαμε ότι είναι εδώ για να απαλύνει κάθε φόβο και άγχος του και να καταλάβει ότι η περίοδος δεν είναι κάτι τραγικό ή φοβερό, είναι μια όμορφη διαδικασία που έχει λόγο να συμβαίνει κάθε μήνα!



Δες εδώ πόσα θέματα αναλύει:


 Αυτό το βιβλιαράκι είναι γεμάτο ειλικρινείς συμβουλές για όλα όσα χρειάζεται να ξέρει το κορίτσι σας: από το πώς είναι οι κράμπες μέχρι αν νιώθει το αίμα να βγαίνει αλλά και τι πρέπει να κάνει αν η σερβιέτα της έχει διαρροές και τρέξει στα ρούχα της. Με αληθινά παραδείγματα, αφηγήσεις σε πρώτο πρόσωπο και ερωτήσεις αληθινών εφήβων (και απαντήσεις από πραγματικούς ειδικούς!), όλα τα άγχη της θα εξαφανιστούν!


Με παιχνιδιάρικες εικόνες που κάνουν το βιβλίο πολύ αγαπησιάρικο, είναι σίγουρο ότι το εφηβάκι σας θα πάρει κάθε πληροφορία που χρειάζεται για την περίοδο και το σώμα της με τον πιο καθησυχαστικό τρόπο. Υπέροχο αυτό, ε;

 

Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Συγγραφέας: Yumi Stynes , Dr Melissa Kang

Μετάφραση: Δέσποινα Δρακάκη

Σελίδες βιβλίου: 176

Διαστάσεις βιβλίου: 14x18cm

Έκδοση:  Απρίλιος 2024

 

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και μπορείτε να το βρείτε στο site των εκδόσεων

https://mikk.ro/D4B8, καθώς και σε πολλά βιβλιοπωλεία,

 

 

Comments


bottom of page